Strona 1 z 1
Ukłon w stronę astro-społeczności i kosmosu Czyli zwyczajne "Cześć"
Napisany 29 July 2010 - 20:17
Witam wszystkich serdecznie! Z początku pragnę się przedstawić. Mam na imię Cezary ( zdrobniale Czarek ) a na nazwisko Horbal. Mam 14 lat. Astronomią interesuję się od 4 lat. Nim odnalazłem swoją pasję, bałem się kosmosu ( ta pustka, ten chłód ). Pewnego dnia zrozumiałem nagle, że ubóstwiam wszystko, co jest związane z kosmosem. Piękno i rozmiary mgławic, galaktyk, gromad przyprawia mnie o duszność. W szkole niestety nie idzie mi najlepiej, jednak uważam, że uda mi się to nadrobić. Oprócz samej astronomii pociąga mnie ogółem nauka oraz fotografia. Mam nadzieję, że zostanę kiedyś dobrym astronomem i będę pracował w Nowym Jorku. Jak coś mi się jeszcze o mnie przypomni to dopiszę.
Napisany 29 July 2010 - 21:49
witamy na AP! i mamy nadzieję, że wiedza tu ukryta pomoże rozwinąć jeszcze bardziej tą piękną pasję do astronomii!
In the middle ages it was believed that fish in the sea were created as a balance to the stars in heavens, as such, were just as numerous
Moja Galeria
Moja Galeria
Napisany 29 July 2010 - 22:38
Serdecznie witamy!
Z pewnością forumowicze pomogą odpowiedzieć na Twoje ewentualne pytania!
Z pewnością forumowicze pomogą odpowiedzieć na Twoje ewentualne pytania!
Synta 12", N31,SP 25, TV Pan-c 19, Meade 13, Sp 10, LVW 8, bino PZO, filtr UHC Lumicon 2" , KRONOS 26x70 - "zaliczył" wszystkie M-ki :)
Ponadto Lumix FZ 18, kolimator laserowy,
Uranometria 2000, Wieki Atlas Nieba Brycha 2010
Ponadto Lumix FZ 18, kolimator laserowy,
Uranometria 2000, Wieki Atlas Nieba Brycha 2010
Napisany 29 July 2010 - 23:30
Witaj.
A dlaczego kojarzysz dobrego astronoma z Nowym Jorkiem? z tym miastem kojarzy mi się bardziej makler, broker , agent ,biznesmen ,architekt a na samym końcu astronom.
A dlaczego kojarzysz dobrego astronoma z Nowym Jorkiem? z tym miastem kojarzy mi się bardziej makler, broker , agent ,biznesmen ,architekt a na samym końcu astronom.
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1

Pomoc
Dodaj odpowiedź
Multi cytowanie